insurancemarket.gr: πάνω από 65.000 μοναδικές προσφορές το μήνα!

Αξιολογήστε το άρθρο!
Αξιολογήστε το άρθρο!

«Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό». Ο στίχος του Νίκου Πορτοκάλογλου που έγινε σύνθημα μιας ολόκληρης γενιάς κολλάει γάντι στην περίπτωση του Σωτήρη Παπαντωνόπουλου.

 

O Σωτήρης Παπαντωνόπουλος, ιδρυτής του insurancemarket.gr στο newmoney.gr :

Ο 40 + 1 ετών μάνατζερ  μέσα σε μια πενταετία είχε μια αποτυχία και μια επιτυχία. Η δεύτερη ήρθε μάλλον επειδή ο εκείνος και η ομάδα των συνεργατών του έβγαλαν τα σωστά συμπεράσματα, οπλίσθηκαν με κουράγιο και δύναμη και αποφάσισαν να μην το βάλουν κάτω αλλά να ξεκινήσουν μια νέα προσπάθεια.

 

Ο ίδιος θυμάται: « Το 2009 αποφασίσαμε να εισέλθουμε στην ασφαλιστική αγορά και το 2010 λανσάραμε την πρώτη μας προσπάθεια το LIVEinsurance.gr, η οποία απέτυχε παταγωδώς! Οπλισμένοι με την γνώση που αποκομίσαμε και με μεγαλύτερο πείσμα, επαναλανσάραμε το 2011 την υπηρεσία ως insurancemarket.gr, η οποία και  παραμένει έως σήμερα».

 

Μάλιστα, δύο χρονιά μετά – γεμάτα δύο χρόνια- η επιβεβαίωση της επιτυχίας ήρθε από την συμμετοχή μιας από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές δυνάμεις της γηραιάς ηπείρου στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας που ελέγχει και διαχειρίζεται την πλατφόρμα insurancemarket.gr. «Τον Σεπτέμβριο 2013 συνάψαμε στρατηγική συνεργασία με την Achmea BV, την μεγαλύτερη Ολλανδική ασφαλιστική εταιρεία και τον  independer.nl τον μεγαλύτερο διαδικτυακό διαμεσολαβητή της Ολλανδίας», επισημαίνει με ικανοποίηση.

Και αυτό γιατί δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά όταν όλοι γνωρίζουν ότι οι Ολλανδοί  ελέγχουν και την Interamerican, η οποία έχει τα δικά της online προγράμματα και προϊόντα  κάτω από την ομπρέλα Anytime.

Σε κάθε περίπτωση μια έξυπνη κίνηση των Ολλανδών με μέλλον ως προς την συνεργασία της με την ανεξάρτητη ελληνική πλατφόρμα που φλερτάρει ανοικτά με την επέκταση της παροχής των υπηρεσιών της και σε μια δεύτερη αγορά.

Επιπλέον όλων αυτών, το περασμένο καλοκαίρι – το καλοκαίρι του 2014- με όπλο την τεχνογνωσία τους, η ομάδα του Σωτήρη Παπαντωνόπουλου  δημιούργησε το  insurancepro, μία ψηφιακή πλατφόρμα αποκλειστικά στην υπηρεσία των επαγγελματιών διαμεσολαβητών και την πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα ασφαλιστικών συναλλαγών (electronic insurance trading platform) στην Ελλάδα.

Το insurancepro, όπως επισημαίνει, «αποτελεί καινοτομία στην Ευρωπαϊκή αγορά και είναι η μοναδική πλατφόρμα που παρέχει ολοκληρωμένα online εργαλεία σε συνδυασμό με υπηρεσίες  για να υποστηρίξει τους επαγγελματίες ασφαλιστές να κάνουν την δουλειά τους ταχύτερα, καλύτερα και πιο κερδοφόρα».

 

Στα σχέδια τους μεταξύ άλλων περιλαβάνεται το λανσάρισμα του καινούργιου τους site το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη να συγκρίνει όχι μόνο βάσει τιμής αλλά και άλλων εξίσου σημαντικών  ποιοτικών χαρακτηριστικών των παρεχόμενων υπηρεσιών!

Το πιο σημαντικό εξ αυτών η δυνατότητα του χρήστη καταναλωτή να μπορεί να αξιολογήσει και να βαθμολογήσει ο ίδιος τις υπηρεσίες στον ασφαλιστικό / χρηματοοικονομικό κλάδο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Σωτήρης Παπαντωνόπουλος είναι καλός αφηγητής. Ο λόγος λοιπόν σε εκείνον:

 

«Σπουδασα χρηματοοικονομικά και διεθνές μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης και έχω μεταπτυχιακά στη διοίκηση επιχειρήσεων από το London School of Economics.

Πριν ιδρύσω την moneymarket α.ε, εργάστηκα ως διαχειριστής και σύμβουλος θεσμικών επενδυτών στη Βοστόνη και στη Νέα Υόρκη και μετά την επιστροφή μου στην Ελλάδα το 1999, εργάστηκα σε εταιρείες συμβούλων επενδύσεων ακίνητης περιουσίας.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και ύστερα από ταξίδια που έκανα κυρίως στην Αγγλία και στις ΗΠΑ, παρατήρησα την ανάπτυξη των aggregators, δηλαδή των online υπηρεσιών σύγκρισης και διανομής κυρίως χρηματοοικονομικών και ασφαλιστικών προϊόντων.

 

Εκείνη την εποχή στην Ελλάδα – με την κατακόρυφη πτώση των επιτοκίων κατά την ένταξη μας στο ευρώ – γεννήθηκε στην ουσία η καταναλωτική πίστη και επικρατούσε έξαρση διαφημίσεων και προσφορών από τα τραπεζικά ιδρύματα προς ένα ανεκπαίδευτο καταναλωτικό κοινό.

Θέλησα, λοιπόν, να προσφέρω στον Έλληνα καταναλωτή τον πιο εύκολο τρόπο να συγκρίνει την αγορά αντικειμενικά και  να επωφεληθεί από τον ανταγωνισμό των τραπεζών, μειώνοντας το κόστος του.

Έτσι γεννήθηκε η ιδέα της moneymarket το 2006.

 

Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε εστιάζοντας αρχικά μόνο στην αγορά στεγαστικών δανείων καθώς δεν υπήρχε ανταγωνισμός και θέλαμε να αποκτήσουμε τεχνογνωσία στο digital marketing και στην εξ’αποστάσεως εξυπηρέτηση και παράλληλα  ένα καλό όνομα στην αγορά.

Δημιουργήσαμε τον θεσμό των mortgage brokers, δηλαδή των  εξειδικευμένων συμβούλων  στεγαστικών δανείων και στα επόμενα τρία χρόνια γίναμε ο μεγαλύτερος διαμεσολαβητής στεγαστικών δανείων στην ελληνική αγορά.

Το 2009 αποφασίσαμε να εισέλθουμε στην ασφαλιστική αγορά και το 2010 λανσάραμε την πρώτη μας προσπάθεια το LIVEinsurance.gr, η οποία απέτυχε παταγωδώς! Οπλισμένοι με την γνώση που αποκομίσαμε και με μεγαλύτερο πείσμα, επαναλανσάραμε το 2011 την υπηρεσία ως insurancemarket.gr, η οποία και  παραμένει έως σήμερα».

 

Καλή η ιστορική αναδρομή αλλά το ζήτημα είναι τώρα τι γίνεται; Ποια είναι η τρέχουσα επιχειρηματική δραστηριότητα και τα βασικά της χαρακτηριστικά;

Η σκυτάλη περνάει ξανά σε εκείνον:

 

«Αποστολή  και στρατηγική της εταιρείας μας είναι η απλοποίηση, μέσω ψηφιοποίησης, της διανομής (digital distribution channel) των ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών προϊόντων. Το όραμα μας είναι μέσα από τεχνολογίες αιχμής να δημιουργήσουμε τον ευκολότερο τρόπο για τον καταναλωτή να επιλέξει το καλύτερο για αυτόν προϊόν μέσα από πλήρη ενημέρωση και αντικειμενική σύγκριση της αγοράς.

Το insurancemarket.gr είναι το πρώτο πραγματικό online marketplace όπου παρουσιάζονται αναλυτικά τα προγράμματα και οι εξατομικευμένες προσφορές των μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιρειών.
Μπορείτε πλέον να κάνετε εύκολα σύγκριση της αγοράς και να κερδίσετε χρόνο και χρήματα επιλέγοντας την καλύτερη λύση για τις ανάγκες σας.

Ενδεικτικά, ο μέσος καταναλωτής μπορεί μέσω της σύγκρισης να μειώσει το κόστος του έως 40%!

Για την απλή δε και υποχρεωτική από το νόμο ασφάλεια αστικής ευθύνης, η διαφορά τιμής μπορεί να φτάσει και τα 100 ευρώ το εξάμηνο από μια εταιρεία στην άλλη!

 

Μεγάλο πλεονέκτημα της υπηρεσίας μας είναι ότι έχετε τους εξειδικευμένους συμβούλους της insurancemarket.gr πάντα δίπλα σας, 24 ώρες 7 ημέρες, για να σας βοηθήσουν αντικειμενικά σε οποιαδήποτε ανάγκη σας και το σημαντικότερο είναι οτι στην δύσκολη στιγμή (π.χ. ατύχημα), αναλαμβάνουν την   διεκπεραίωση του αιτήματός σας  με τον καλύτερο και ταχύτερο δυνατό τρόπο.

Δεν είμαστε λοιπόν μόνο ένα website που συγκρίνει τιμές. Είμαστε ο πάντα online ασφαλιστικός σύμβουλος του έλληνα καταναλωτή, παρέχοντας full service 24/7!

 

Εδώ, θέλω να τονίσω τη μεγάλη σημασία που δίνουμε στην εξυπηρέτηση και την ικανοποίηση όλων των πελατών μας. Διαβάζουμε ένα-ένα όλα τα e-mail των πελατών μας και σε κάθε παράπονο φεύγει ερωτηματικό στον υπεύθυνο, ελέγχεται το αίτημα, η ηχογραφημένη κλήση, η έκθεση από το CRM  κλπ.

Η κουλτούρα μας είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να βελτιωνόμαστε συνεχώς.

 

Παράλληλα, δίνουμε στις ασφαλιστικές εταιρείες την δυνατότητα να έρχονται σε επαφή με χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά, ώστε στοχεύοντας τις εξατομικευμένες προσφορές τους να προσελκύουν τους επιθυμητούς γι αυτές κινδύνους.
Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσουμε καινοτόμα εργαλεία big data, βοηθώντας τις ασφαλιστικές εταιρείες να βελτιστοποιούν τις προσφορές και τις παροχές προς τους πελάτες μας.

Για το τέλος, ο συνομιλητής μας κράτησε τα δεδομένα – πολύτιμα για εκείνον, χρήσιμα για εμάς.

 

Ο ίδιος τα έβαλε σε μια σειρά, ιεραρχώντας με κάποιο τρόπο και μας τα παρουσιάζει:

  • Το insurancemarket.gr είναι το Νο 1 σε επισκεψιμότητα ασφαλιστική ιστοσελίδα στην Ελλάδα.
  • Πάνω από 1,000,000 μοναδικοί επισκέπτες συγκρίνουν και παίρνουν προσφορές για τα οχήματά τους, ετησίως.
  • Χαρακτηριστικά, κάθε μήνα στην Ελλάδα, περίπου 80,000 – 100,000 άτομα αλλάζουν ασφαλιστική εταιρεία. Κάθε μήνα, το insurancemarket.gr  δίνει πάνω από 65,000 μοναδικές προσφορές, δηλαδή στο 80% – 65% της δυνητικής μας αγοράς!
  • Το 2014 θα κλείσουμε με πάνω από 100,000 ενεργούς πελάτες, και ανάπτυξη κύκλου εργασιών και παραγωγής ασφαλίστρων άνω του 50%  καθιστώντας μας μία  από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαμεσολάβησης στην Ελλάδα και την ταχύτερα αναπτυσσόμενη.
  • Από το 2012 μέχρι σήμερα δημιουργήσαμε πάνω από 60 καινούργιες θέσεις εργασίας.
  • Έχουμε βραβευτεί ως η καλύτερη ηλεκτρονική αγορά στην Ελλάδα για το 2013,  καλύτερες ασφαλιστικές υπηρεσίες (GOLD)  και Β2C υπηρεσίες (Silver) για το 2014 και καλύτερες υπηρεσίες προς επιχειρήσεις (B2B) & ψηφιακή στρατηγική για το 2015.  (e-volution awards).
insurancemarket.gr: πάνω από 65.000 μοναδικές προσφορές το μήνα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.