Πρόγραμμα ανάπτυξης καινοτόμων υπηρεσιών από το Insurancemarket.gr, το ΟΠΑ και την INTERAMERICAN

Αξιολογήστε το άρθρο!
Αξιολογήστε το άρθρο!

Το insurancemarket.gr ανακοινώνει τη συνεργασία του με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την INTERAMERICAN με στόχο την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας. 

 

 

Το πρόγραμμα ονομάζεται  IDEA και στοχεύει στο να δώσει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν νέες, καινοτόμες υπηρεσίες, οι οποίες καλύπτουν πραγματικές ανάγκες, χρησιμοποιούν αναδυόμενες τεχνολογικές τάσεις (κινητές συσκευές, wearables, internet of things) και δημιουργούν μια «διασυνδεδεμένη» και  συναρπαστική εμπειρία για τον πελάτη. 

Οι συμμετέχοντες μέσα από το πρόγραμμα θα υποστηριχθούν στην εξεύρεση, ανάδειξη και ανάπτυξη καινοτόμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών και επιχειρηματικών μοντέλων, που θα προσφέρουν χρήσιμες υπηρεσίες σε τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας (όπως υπηρεσίες φροντίδας της υγείας, της ασφάλισης και γενικότερα της φροντίδας προς τον άνθρωπο) μέσα από τις τεχνολογικές δυνατότητες (e-health, e-care).

 

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 6 μήνες και θα αποτελείται από 3 φάσεις:

 

  • Κατά τη Φάση Α’ του προγράμματος, η υποστήριξη αφορά στη σύνθεση των ομάδων και την εξοικείωση με τεχνικές δημιουργικότητας και παραγωγής ιδεών, καθώς και την κατανόηση των βασικών προκλήσεων και καινοτομιών σε διάφορους τομείς. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε επιχειρησιακά περιβάλλοντα με στόχο να διαπιστωθούν πραγματικές ανάγκες και περιθώρια βελτίωσης και καινοτομίας. Βασικός στόχος της φάσης αυτής είναι να σχηματιστούν οι κατάλληλες ομάδες και να επιλεγούν οι καινοτόμες ιδέες.

 

  • Κατά τη Φάση Β’ του προγράμματος, η υποστήριξη αφορά την κατανόηση και σχεδιασμό των βασικών συστατικών του επιχειρηματικού μοντέλου. Με βάση την επιχειρηματική ιδέα που έχουν ορίσει οι ομάδες κατά την πρώτη φάση, στις μέρες που ακολουθούν, οι ομάδες θα εκπαιδευτούν και θα υποστηριχθούν συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικά προγράμματα, όπου συνδυάζοντας διαλέξεις και workshop με μέντορες θα κληθούν να σχεδιάσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο και να προχωρήσουν διαδικασία ταχείας παραγωγής της υπηρεσίας ή λειτουργικότητας, συμπεριλαμβανομένων όλων των βημάτων από τον σχεδιασμό ως την ανάπτυξη prototype και τον έλεγχο της εμπειρίας του χρήστη. Οι ομάδες της δεύτερης φάσης θα πρέπει να καταθέσουν μια ολοκληρωμένη περιγραφή του επιχειρηματικού μοντέλου συνοδευόμενη από ένα Prototype.

 

  • Κατά τη Φάση Γ’ του προγράμματος, η υποστήριξη αφορά βασικά θέματα που πρέπει κανείς να κατανοήσει ώστε να μετατοπιστεί από το prototype στην πραγματική υλοποίηση. Στο τέλος αυτής της φάσης, οι ομάδες καλούνται να καταθέσουν ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό πλάνο και ένα πλήρως λειτουργικό prototype και να τα παρουσιάσουν σε μία επιτροπή από ειδικούς σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, ηλεκτρονικού επιχειρείν, venture capital και πληροφορικής.

 

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ανοικτή και δωρεάν. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε  νέους ανθρώπους έως 35 ετών που είναι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ ή που δραστηριοποιούνται στη δημιουργία, προώθηση και εμπορική αξιοποίηση εφαρμογών. Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως τις 31-12-15.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα καθώς και την  online υποβολή συμμετοχής,  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.idea.aueb.gr

 

Πρόγραμμα ανάπτυξης καινοτόμων υπηρεσιών από το Insurancemarket.gr, το ΟΠΑ και την INTERAMERICAN

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.