Πώς μας βαθμολόγησαν οι πελάτες μας; Δες το score μας!

5/5 - (2 αξιολογήσεις)
5/5 - (2 αξιολογήσεις)

Το ήξερες ότι …το insurancemarket.gr έχει ένα από τα υψηλότερα score ικανοποίησης πελατών (NPS) παγκοσμίως;  Οι πελάτες μας, μάς αξιολόγησαν με +78!  

 

Τι είναι το NPS;

Το Net Promoter Score (NPS) είναι ένα σύστημα μέτρησης της ικανοποίησης των πελατών μίας εταιρείας και δείχνει το ποσοστό των πελατών οι οποίοι είναι πιθανό να προτείνουν το προϊόν της και σε άλλους. 

 

Βασίζεται σε μία και μόνο ερώτηση:

“Πόσο πιθανό είναι (σε μία κλίμακα από το 0 έως το 10) να προτείνετε το προϊόν ή την υπηρεσία μας σε κάποιον φίλο ή συνάδελφό σας;”

 

 

Η ερώτηση είναι απλή αλλά τόσο πολύτιμη που έχει κάνει το NPS πολύ δημοφιλές σε πολύ μεγάλες εταιρείες όπως η Apple, το Netflix & η Amazon.

 

Οι πελάτες βάσει των απαντήσεών τους κατηγοριοποιούνται σε 3 κατηγορίες:

 

Promoters/υποστηρικτές (score 9-10) είναι οι ενθουσιασμένοι πελάτες. Είναι πάρα πολύ ικανοποιημένοι από το προϊόν (ή την υπηρεσία) που έχουν χρησιμοποιήσει, είναι αφοσιωμένοι (πιστοί) και θα συνεχίσουν να το αγοράζουν καθώς και να το προτείνουν σε τρίτους.

 

Passives/παθητικοί (score 7-8) είναι οι ουδέτεροι πελάτες, εκείνοι που έχουν μεν ικανοποιηθεί από το προϊόν, αλλά δεν είναι και ενθουσιασμένοι οπότε είναι πιθανό να το αλλάξουν με κάποιο άλλο με πιο ανταγωνιστική τιμή.

Detractors/δυσφημιστές (score 0-6) είναι οι δυσαρεστημένοι πελάτες που δεν είναι πιθανό να προτείνουν το προϊόν σε κάποιον άλλον, ενώ μπορεί ακόμα και να δυσφημίσουν την εταιρεία στον φιλικό ή οικογενειακό τους κύκλο.

Υπολογισμός NPS

Το Net Promoter Score εξάγεται αφαιρώντας το ποσοστό των detractors από το ποσοστό των promoters.

Η τιμή του μπορεί να κυμαίνεται από -100 (αν κάθε πελάτης είναι δυσφημιστής) έως +100 (αν ο κάθε πελάτης είναι ένας προαγωγός).

 

Ενδεικτικά NPS Score 

 

  • Laptops – Apple +72
  • Tablets – Kindle +59
  • Entertainment – Netflix +54
  • Online Shopping – Amazon +64
  • Air Lines – Southwest +62
  • Travel – TripAdvisor +46
  • Banks – USAA +81
  • Insurance – State Farm +60

 

Δοκίμασε και εσύ την κορυφαία μας εξυπηρέτηση! Πάρε προσφορά εδώ !

 

Πώς μας βαθμολόγησαν οι πελάτες μας; Δες το score μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.