Απασχολείσαι στο λιανικό εμπόριο; Δες αν δικαιούσαι Επιδότηση e-shop!

5/5 - (3 αξιολογήσεις)
5/5 - (3 αξιολογήσεις)

Από τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου άνοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων για το νέο πρόγραμμα επιδότησης ΕΣΠΑ που αφορά τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου!

 

Θέλεις να μάθεις αν δικαιούσαι κι εσύ επιδότηση eshop για την επιχείρησή σου και πώς θα την πάρεις; Συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω.

 

Τι είναι η επιδότηση eshop;

 

Πρόκειται για το πρόγραμμα “e-λιανικό” το οποίο έχει ως στόχο την επιδότηση έως 5.000 ευρώ των επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου που θέλουν να δημιουργήσουν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ή να αναβαθμίσουν το ήδη υπάρχον e-shop τους. Συμπεριλαμβάνονται και τα καταστήματα που θέλουν να φτιάξουν e-shop εντός κάποιου marketplace.

 

Σκοπός της δράσης είναι να ενισχύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στηρίζοντας τη διαχείριση και την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού τους καταστήματος & ενισχύοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους εσωτερικούς χώρους.

 

Η επιδότηση για e-shop έχει προϋπολογισμό 80 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να ωφελήσει πάνω από 18.000 επιχειρήσεις του κλάδου!

 

Δικαιούμαι επιδότηση για e-shop;

 

Για να λάβεις τη χρηματική επιδότηση για την επιχείρησή σου θα πρέπει να πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:

 

 • Η επιχείρησή σου να είναι μεσαία, μικρή ή πολύ μικρή

 

 • Να είναι στον κλάδο του λιανικού εμπορίου

 

 • Εάν έχεις υφιστάμενη επιχείρηση θα πρέπει η ημερομηνία απόκτησής του ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΔ να είναι έως 30/09/2019

 

 • Εάν έχεις νεοσύστατη επιχείρηση θα πρέπει η ημερομηνία απόκτησης του ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΔ να είναι από 01/10/2019 έως 07/11/2020

 

 • Να διατηρείς φυσικό κατάστημα σε διακριτό της οικίας σου χώρο

 

 • Να έχει ανασταλεί η λειτουργία της επιχείρησής σου για τουλάχιστον μια ημέρα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά

 

 • Να έχει υποστεί τουλάχιστον 20% μείωση των εργασιών της κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019 (ισχύει για τις υφιστάμενες επιχειρήσεις, καθώς για τις νεοσύστατες θα θεωρηθεί 100% μείωση των εργασιών τους)

 

 • Να υποβάλλεις μια επενδυτική πρόταση ανά Α.Φ.Μ. 

 

 Πόσα χρήματα μπορώ να πάρω σαν επιδότηση;

 

Κάθε επιχείρηση με διακριτό ΑΦΜ θα δικαιούται επιχορήγηση έως 5.000 ευρώ προκειμένου να προμηθευτεί εξοπλισμό πληροφορικής και να υλοποιήσει άυλες ενέργειες (υπηρεσίες, λογισμικό, κτλ). Η επιδότηση eshop αποσκοπεί στην ανάπτυξη και τη διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος.

 

💡 Εάν η επιχείρησή σου διέθετε ήδη ηλεκτρονικό κατάστημα πριν τις 18/03/2020, τότε δικαιούσαι επιδότηση έως 1.500 ευρώ για να το αναβαθμίσεις.  

 

Σημείωση: Μόλις άνοιξε και η πλατφόρμα openshops.gr του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με σκοπό να παρέχει δωρεάν ολοκληρωμένες υπηρεσίες υποστήριξης στους δυνητικούς δικαιούχους του προγράμματος «e-λιανικό». 

 

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα έχεις ως στόχο την ενημέρωση, την υποβοήθηση αλλά και την συμβουλευτική των δικαιούχων για τεχνικά και διοικητικά ζητήματα.  

 

Αφορολόγητο 2020 – 21: Πόσο είναι το αφορολόγητο & πώς χτίζεται;

 

Ποια είναι η διαδικασία επιλογής επιχειρήσεων;

 

Η Δράση «e-λιανικό» από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων γνωστοποιήθηκε στις 11/01/2021. Σκοπός της ήταν να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για το πρόγραμμα και φυσικά, να ξεκινήσει την προετοιμασία επιλογής των δυνητικά δικαιούχων επιχειρήσεων. 

 

Με βάση τη διαβούλευση αυτή, στη διαδικασία της επιλογής θα ισχύσουν τα παρακάτω:

 

 •  Θα υπάρξει συγκριτική αξιολόγηση προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν λάθη ή προβλήματα κατά τη διάρκεια της υποβολής των αιτήσεων.

 

 • Θα δοθεί άμεση προτεραιότητα στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί περισσότερο και έχουν μεγάλη μείωση στον κύκλο των εργασιών τους.

 

 • Στη λίστα κατάταξης θα προηγηθούν επίσης οι επιχειρήσεις που διατηρούν φυσικό κατάστημα (δεδομένου ότι αυτές επηρεάζονται άμεσα από τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας).

 

 • Θα είναι δυνατή η σύσταση e-shop και σε μορφη «φιλοξενίας» σε μεγάλα και ασφαλή websites.

 

 • Θα υπάρξει περιθώριο 6 μηνών από την ένταξη των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα για να συστήσουν το ηλεκτρονικό τους κατάστημα.

 

Ποια βήματα να ακολουθήσω για να λάβω την επιδότηση για eshop;

 

Για να λάβεις την επιδότηση του προγράμματος «e-λιανικό» αρκεί να υποβάλεις την αίτησή σου ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων μαζί με τα εξής έγγραφα:

 

1. Κατάσταση ενεργών δραστηριοτήτων (ΚΑΔ) και ένα έγγραφο Προσωποποιημένης Πληροφόρησης της επιχείρησης το οποίο θα βρεις από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων 

 

2. Υπεύθυνη Δήλωση περί πλήρωσης της ιδιότητας ΜμΕ και Υπεύθυνη Δήλωση περί πλήρωσης των απαιτήσεων σώρευσης

 

3. Έντυπα και φορολογικά στοιχεία όπου φαίνονται εμφανώς τα στοιχεία ηλεκτρονικής ή έντυπης υποβολής τους

 

📌 Η πλατφόρμα άνοιξε ήδη (στις 22/02/2021) και η διάρκεια υποβολής των αιτήσεων είναι 31 ημέρες, δηλαδή μέχρι και τις 24/03/2021.

Απασχολείσαι στο λιανικό εμπόριο; Δες αν δικαιούσαι Επιδότηση e-shop!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.