Πώς να βγεις κερδισμένος από τη χρήση της κάρτας σου

5/5 - (1 αξιολόγηση)
5/5 - (1 αξιολόγηση)

Η χρεωστική πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα που έχεις στο πορτοφόλι σου μπορεί να αποδειχθεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για να βγαίνεις κερδισμένος στις καθημερινές σου συναλλαγές.

 

Αρκεί να τις χρησιμοποιείς σωστά και να αξιοποιείς τα προγράμματα επιβράβευσης που σου προσφέρουν οι Τράπεζες.

 

Υπάρχουν προγράμματα που σε επιβραβεύουν πιο άμεσα για κάθε σου συναλλαγή και προγράμματα που σου δίνουν πόντους εξαργύρωσης για όλη τη σχέση σου με την Tράπεζα. Είναι αυτά που βλέπεις στις διαφημίσεις και σου υπόσχονται εκπτώσεις, προσφορές και δώρα όσο εσύ θα κάνεις τις αγορές σου και θα μαζεύεις πόντους.

 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχεις στο μυαλό για τα προγράμματα επιβράβευσης που συνοδεύουν τις τραπεζικές κάρτες είναι ότι λειτουργούν στη λογική του «αφού έτσι κι αλλιώς χρησιμοποιώ την κάρτα μου για τις καθημερινές μου αγορές και συναλλαγές, γιατί να μην έχω κάποιο όφελος;»

 

❗ Αυτό σημαίνει ότι είναι λάθος να χρησιμοποιείς μία κάρτα για μία αγορά που υπό άλλες συνθήκες δεν θα έκανες, μόνο και μόνο για να κερδίσεις την επιβράβευση αφού έτσι δεν εξοικονομείς χρήματα, δεν κερδίζεις από τη χρήση της κάρτας σου!

 

Αναλυτικά τα προγράμματα που προσφέρουν οι 4 μεγάλες τράπεζες:

 

Eurobank – €πιστροφή

ℹ Το πρόγραμμα επιβράβευσης της Eurobank  σου δίνει επιστροφή στις αγορές σου με τις κάρτες της Τράπεζας.

 

Αγοράζεις, για παράδειγμα, προϊόντα αξίας 100€ από το σούπερ μάρκετ και η κάρτα σου «κρατάει στην άκρη» 2€ ως επιβράβευση. Όταν θα ξαναπάς στο σούπερ μάρκετ και αφού έχεις συγκεντρώσει π.χ. 10€ μέσω επιβράβευσης μπορείς να τα εξαργυρώσεις και να αφαιρεθούν από τον λογαριασμό που θα πληρώσεις. Τα ευρώ που συγκεντρώνεις μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις έως και 1 χρόνο από την ημερομηνία που τα κέρδισες.

 

 

Alpha Bank – bonus

ℹ  Το πρόγραμμα Alpha Bank Bonus σε επιβραβεύει, δίνοντας πόντους για κάνε αγορά που πραγματοποιείς με τις κάρτες της Τράπεζας. Εσύ μαζεύεις τους πόντους σε ένα «ηλεκτρονικό πορτοφόλι» και όποτε το αποφασίσεις μπορείς να τους εξαργυρώσεις για κάποια αγορά που θα κάνεις σε επιχείρηση που συνεργάζεται με την τράπεζα και συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

 

Κερδίζεις 4 bonus πόντους για κάθε 1€ στους κορυφαίους συνεργάτες του προγράμματος, 2 Bonus πόντους για κάθε 1€ αγορών που πραγματοποιείς στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και 1 Bonus πόντο για κάθε 1€ αγορών σε οποιαδήποτε επιχείρηση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τους bonus πόντους μπορείς να τους εξαργυρώσεις μέσα σε δύο χρόνια.

 

 

Εθνική – go4more

ℹ Υπάρχουν και σύνθετα προγράμματα επιβράβευσης όπως το go4more της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να κερδίσεις πόντους όχι μόνο από τη χρήση των καρτών αλλά και από τη συνολική σχέση που έχεις με την Τράπεζα.

 

Μπορείς π.χ. να πληρώσεις το λογαριασμό του φυσικού αερίου και να κερδίσεις πόντους ή να στείλεις ένα έμβασμα. Ενδεικτικά, κερδίζεις 1 πόντο για κάθε 500€ υπολοίπου που έχεις μηνιαίως σε καταθέσεις, με μέγιστο ποσό υπολοίπου προς επιβράβευση τα 10.000€ τον μήνα.

 

Κερδίζεις επίσης 500 πόντους εφάπαξ για κάθε ανάθεση πάγιας εντολής για πληρωμή λογαριασμού ή οφειλών για συνεργαζόμενο με την τράπεζα οργανισμό.

 

 

Τράπεζα Πειραιώς – yellow

ℹ  Με το πρόγραμμα επιβράβευσης yellow της Πειραιώς  κερδίζεις πόντους για τη συνολική σου σχέση με την Τράπεζα. Όσα περισσότερα yellows μαζεύεις τόσο περισσότερο κερδίζεις εξαργυρώνοντας τα yellows στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

 

Ενδεικτικά, κερδίζεις 1 yellow για κάθε 1€ δόσης στεγαστικού, 25 yellows για κάθε πληρωμή λογαριασμού μέσω winbank και έως 10 yellows για κάθε 1€ αγορών με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς στους συνεργάτες του προγράμματος. Τα yellows μπορείς να τα εξαργυρώσεις στα POS των συνεργατών του προγράμματος, στην υπηρεσία προσφορών yellowday και σε δωροεπιταγές yellow only.

 

Τέλος, οι Τράπεζες έχουν δημιουργήσει εξειδικευμένα προγράμματα σε συνεργασία με επιχειρηματικούς ομίλους που εξασφαλίζουν δωροεπιταγές ή παροχές στις εταιρείες των ομίλων αυτών. Για παράδειγμα, η Εθνική Τράπεζα διαθέτει τα προγράμματα Toyota Visa και My Club Card Visa ενώ η Τράπεζα Πειραιώς την κάρτα ΑΒ Plus Mastercard Debit.

 

Money-market.gr

Πώς να βγεις κερδισμένος από τη χρήση της κάρτας σου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.