Καταναλωτικά δάνεια – Συχνές Ερωτήσεις

4.5/5 - (2 αξιολογήσεις)
4.5/5 - (2 αξιολογήσεις)

Απαντούμε στις πιο συχνές ερωτήσεις για τα Καταναλωτικά Δάνεια ώστε να λύσουμε τις απορίες σου.

 

 Είναι εύκολο να πάρω καταναλωτικό δάνειο; Ακούω ότι οι Τράπεζες δεν δίνουν πλέον δάνεια.

 

Είναι αλήθεια ότι οι Τράπεζες έχουν αυστηροποιήσει τα κριτήρια πιστοδοτήσεων και τα καταναλωτικά δάνεια δεν δίνονται με την ευκολία που χορηγούνταν πριν την κρίση του 2010.

Όμως αν εμφανίζεις ή/και εξασφαλίσεις τα απαιτούμενα εισοδήματα και ο σκοπός του δανείου κριθεί εύλογος, η Τράπεζα θα σου δώσει το δάνειο.

 

 

❓ Πώς καθορίζεται το ποσό και η διάρκεια του δανείου;

Το ποσό που θα εγκρίνει η Τράπεζα καθώς και η διάρκεια του δανείου καθορίζονται με βάση το εισόδημά σου, την ιδιοκτησία ακινήτου και τα έξοδα που θέλεις να καλύψεις.

 

 

 

Πού κυμαίνονται τα επιτόκια;

Αν αιτηθείς δάνειο χωρίς εξασφάλιση, τότε το επιτόκιο που θα σου δώσει η Τράπεζα κυμαίνεται μεταξύ 11%-14,5%.

Στην περίπτωση που επιθυμείς να δοθεί το δάνειο με προσημείωση ακινήτου το επιτόκιο μπορεί να μειωθεί έως το 5%, ενώ αν έχεις τη δυνατότητα να δεσμεύσεις μετρητά (cash collateral), τότε το επιτόκιο μπορεί να υποχωρήσει ακόμα και κάτω από το 4%.

 

 

Υπάρχουν συγκεκριμένοι σκοποί για τους οποίους μπορώ να πάρω δάνειο;

Συνήθως τα καταναλωτικά δάνεια χορηγούνται για την κάλυψη αναγκών όπως η αγορά οικιακού εξοπλισμού, η εξόφληση διδάκτρων, η πληρωμή ιατρικών εξόδων κ.ά.

Μετά την κρίση, οι τράπεζες δίνουν καταναλωτικά δάνεια ακόμα και για την τακτοποίηση ακινήτων και γενικότερα για την κάλυψη φορολογικών υποχρεώσεων.

 

Πρέπει να βάλω υποθήκη κάποιο ακίνητο;

Μέχρι ένα ποσό π.χ. 30.000€, οι Τράπεζες δεν ζητούν την προσημείωση ακινήτου. Θα πρέπει ωστόσο να γνωρίζεις ότι αν δεν πληρώσεις το δάνειο, η Τράπεζα μπορεί να κινηθεί νομικά για την κατάσχεση των περιουσιακών σου στοιχείων.

 

Μπορώ να εξοφλήσω πρόωρα το καταναλωτικό δάνειο;

Παλαιότερα οι Τράπεζες χρέωναν κάποιο πέναλτι για την πρόωρη αποπληρωμή του δανείου ωστόσο σήμερα δίνουν αυτή τη δυνατότητα χωρίς καμία επιβάρυνση.

 

 

Ποια είναι η διαδικασία;

 

✔️ Ενημέρωση

Ενημερώνεσαι εντελώς δωρεάν μέσω του money-market.gr για όλα τα προγράμματα καταναλωτικών δανείων που προσφέρουν ο Τράπεζες.

 

✔️ Επιλογή

Με βάση το προσωπικό και οικονομικό σου προφίλ, σε βοηθάμε να επιλέξεις την καλύτερη λύση χρηματοδότησης για τις ανάγκες σου.

 

✔️ Αίτηση

Αφού συγκεντρώσεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά, κάνεις την αίτηση στην Τράπεζα της επιλογής σου.

 

✔️ Έγκριση δανείου και υπογραφή σύμβασης

Μετά τον απαραίτητο έλεγχο πιστοληπτικής ικανότητας, η Τράπεζα εγκρίνει ή απορρίπτει το αίτημα και στην περίπτωση που η απάντηση είναι θετική σε καλεί να υπογράψεις τη δανειακή σύμβαση.

 

✔️ Εκταμίευση

Η εκταμίευση του δανείου γίνεται την ημέρα που υπογράφεις τη δανειακή σύμβαση με κατάθεση χρημάτων στο λογαριασμό σου.

 

Δες όλα τα καταναλωτικά δάνεια της αγοράς

Καταναλωτικά δάνεια – Συχνές Ερωτήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.