Ποιες συναλλαγές γίνονται MONO μέσω ΑΤΜ/e-banking

5/5 - (2 αξιολογήσεις)
5/5 - (2 αξιολογήσεις)

Η πανδημία επιτάχυνε τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Τραπεζών και ήδη πολλές συναλλαγές γίνονται αποκλειστικά στα ATM ή μέσω e-banking για να αποφεύγονται φαινόμενα συνωστισμού στις Τράπεζες.

 

Η τάση μείωσης των συναλλαγών που γίνονται στα γκισέ είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον οι περισσότερες τραπεζικές εργασίες θα γίνονται μέσω ATM ή e-banking.

 

Συναλλαγές που δεν γίνονται πλέον στα ταμεία

 

  • Αναλήψεις έως 400
  • Καταθέσεις έως 1.000€
  • Πληρωμές λογαριασμών (ρεύμα, φυσικό αέριο, ύδρευση, κινητή τηλεφωνία, φόροι κλπ)
  • Ενημέρωση λογαριασμών (όταν θες να δεις κινήσεις και υπόλοιπα) & ενημερώσεις βιβλιαρίων

 

Τι κερδίζεις

 

 Χρόνο! Ο αριθμός των τραπεζικών καταστημάτων έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και λόγω covid-19 επιτρέπονται λιγότερα άτομα στα καταστήματα. Επομένως, επιλέγοντας το ΑΤΜ, πόσο μάλλον το e-banking, μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου πολύ πιο γρήγορα.

 Μέσω του e-banking έχεις τη δυνατότητα καλύτερου ελέγχου των οικονομικών σου.

 Οι πληρωμές μέσω e-banking υπολογίζονται στο χτίσιμο του 30% που ισχύει από φέτος και αφορά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

 Χρησιμοποιώντας το e-banking μπορείς να αξιοποιήσεις τα προγράμματα επιβράβευσης των Τραπεζών.

 

Τι να προσέξεις

 

⚠️ Ενημερώσου από κάποιον εργαζόμενο της Τράπεζας για τη συναλλαγή που θέλεις να κάνεις αν δεν είσαι σίγουρος για τη χρήση του ΑΤΜ.

⚠️ Θα πρέπει να ενημερώνεσαι τακτικά για τις συναλλαγές που δεν γίνονται πλέον στα καταστήματα αφού δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέες προσθήκες στη λίστα.

⚠️ Γενικότερα οι συναλλαγές μέσω ΑΤΜ θέλουν προσοχή, υπό την έννοια ότι όταν κάνεις τη συναλλαγή είσαι εκτεθειμένος στο δρόμο και δεν έχεις την ασφάλεια του τραπεζικού καταστήματος.

 

 

Η γνώμη του ειδικού

 

💡 Το θετικό είναι ότι βλέπουμε τις Τράπεζες να κάνουν σπριντ σε ό,τι αφορά την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών τους αλλά και τον κόσμο να ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό.

Σε κάθε περίπτωση, η κατεύθυνση που ακολουθούν οι Τράπεζες είναι προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Αυτό σημαίνει πως όλοι θα πρέπει να εξοικειωθούμε με τις ηλεκτρονικές και ψηφιακές υπηρεσίες καθώς η  ζωή των τραπεζικών καταστημάτων φτάνει στο τέλος της, τουλάχιστον όπως την ξέραμε πριν την πανδημία!

 

Money-market.gr

Ποιες συναλλαγές γίνονται MONO μέσω ΑΤΜ/e-banking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.