Επιτόκια Προθεσμιακών Καταθέσεων. Τι επιλογές έχω;

Μία από τις βασικές επιδιώξεις και προσδοκίες των ελληνικών τραπεζών είναι η επιστροφή των καταθέσεων, καθώς όλα δείχνουν ότι η χώρα μας, ακόμα και με αργούς ρυθμούς και τα όποια προβλήματα υπάρχουν,  πλησιάζει την περίοδο της έναρξης της οικονομικής ανάκαμψης.

Από την άλλη πλευρά, ζητούμενο για τον ιδιώτη ή επιχειρηματία είναι η ύπαρξη προθεσμιακών λογαριασμών με ελκυστικά επιτόκια ή άλλα προνόμια, ώστε να μπορέσει να εμπιστευθεί τα χρήματά του σε μια τράπεζα και, φυσικά να επιβραβευθεί ανάλογα από αυτήν.

Αυτήν τη στιγμή, η κατάσταση που παρατηρείται στα προθεσμιακά προϊόντα είναι:

  • Σχετικά χαμηλά επιτόκια στην κατηγορία των προθεσμιακών καταθέσεων
  • Μικρές ασφαλείς αποδόσεις
  • Ευρύ φάσμα επιλογών καταθετικών προϊόντων που συνδυάζουν προθεσμιακές καταθέσεις με αμοιβαία κεφάλαια με στόχο την επέκταση του κέρδους του καταθέτη.

Ο τρόπος που συνθέτονται  οι προτάσεις των τραπεζών είναι άμεσα σχετιζόμενος με την πολιτική και τις προτεραιότητές τους. Εμείς, για την καλύτερη και ολοκληρωμένη ενημέρωσή σου, έχουμε καταγράψει τη στρατηγική κάθε τράπεζαςκαι συνοπτικά τα προϊόντα προθεσμιακών καταθέσεων που έχει να σου προσφέρει αυτήν την χρονική περίοδο.

 

Τράπεζα Πειραιώς

 

Στην προσπάθεια για μεγιστοποίηση του κέρδους του καταθέτη, η Πειραιώς προσφέρει τη λύση  των συνδυαστικών προϊόντων με επένδυση μέρους των χρημάτων σε Αμοιβαία Κεφάλαια. Λόγω της εξειδίκευσης της τράπεζας στα Α/Κ υπάρχει πληθώρα προτάσεων, αλλά και η δυνατότητα επιλογής  της Υπηρεσίας Διαχείρισης Χαρτοφυλακίων της Τράπεζας Πειραιώς. Με απλές διαδικασίες, ο επενδυτής επιλέγει σε συνεργασία με το στέλεχος που τον εξυπηρετεί, την επενδυτική λύση που ανταποκρίνεται στη δική του σχέση επιθυμητής απόδοσης και ανοχής κινδύνου, μέσα από προκαθορισμένες συνθέσεις χαρτοφυλακίων Αμοιβαίων Κεφαλαίων. Εγγυητής της ποιοτικής και επαγγελματικής  διαχείριση των χαρτοφυλακίων γίνεται είναι η  Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ.

 

Προϊόντα

 

Αlpha Bank

Και εδώ, η τράπεζα προτείνει τις  σύνθετες προθεσμιακές καταθέσεις που προσφέρουν το σταθερό και εγγυημένο επιτόκιο της προθεσμιακής αλλά και επιπλέον επιτόκιο «Extra Profit» που σχετίζεται με κάποιο δείκτη των διεθνών αγορών, καθώς και επενδυτικών προγραμμάτων τακτικών καταβολών μέσω Αμοιβαίων Κεφαλαίων όπως το Alpha Δημιουργώ, με ευελιξία στα ποσά που επενδύονται στις διεθνείς αγορές, τα οποία μπορεί να ξεκινήσουν και από τα 50€ τον μήνα.

 

Προϊόντα

 


Εurobank

Στην τράπεζα, οι επιλογές ποικίλλουν και παρέχουν ευελιξία σε διάρκεια και απόδοση καθώς και προϊόντα που συνδυάζουν  και  τα οφέλη του προγράμματος επιβράβευσης €πιστροφή. Και εδώ, όμως, η πρόταση για μεγαλύτερο κέρδος για τον καταθέτη είναι ο συνδυασμός με Αμοιβαία Κεφάλαια Απόλυτης Απόδοσης -AbsoluteReturn-  για αγορές  με έντονες διακυμάνσεις και μεταβλητότητα, Αμοιβαία Κεφάλαια, μικτού, διεθνούς προσανατολισμού (για επίτευξη μεγαλύτερης διασποράς), χαμηλού ή μεσαίου ρίσκου, τύπου Funds of Funds, Global Low ή Global Medium, και Αμοιβαία Κεφάλαια Βραχυπρόθεσμων Ελληνικών Ομολόγων -IncomePlus €- που επενδύουν σε ελληνικά εταιρικά και κυβερνητικά ομόλογα κοντινών λήξεων, με απόδοση των τόκων στη λήξη της κατάθεσης.

 

Προϊόντα

 

Εθνική Τράπεζα

Και σε αυτήν την τράπεζα, υπάρχει μια προσπάθεια για τη δημιουργία ελκυστικών σε κέρδος για το προφίλ του καταθέτη που εξυπηρετεί. Κυρίως, αυτό επιτυγχάνεται  με τη δυνατότητα δημιουργίας προθεσμιακής κατάθεσης σε € ή ξένο νόμισμα αλλά και με την παροχή καταθετικών πολυπροϊόντωνπου ανταποκρίνονται σε εξειδικευμένες και προσωποποιημένες ανάγκες. Αυτά είναι:

  • Family Fast,για πολίτες του εξωτερικού που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας
  • Σπουδάζω, για γονείς που τα παιδιά τους είναι σπουδαστές ή φοιτητές
  • Εθνική παίδων, για γονείς με παιδιά από 0 έως 17 ετών
  • Μισθοδοτικός Plus,για εργαζόμενους και συνταξιούχους του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα
  • Αγροτικός Plus, για αγρότες και συνταξιούχους του ΟΓΑ
  • Επαγγελματικός Plus, για ελεύθερους επαγγελματίες
  • Κάρτα του Αγρότη, για τους γεωργούς, κτηνοτρόφους  και τους παραγωγούς

Προϊόντα

 

*Οι πληροφορίες του άρθρου αποσκοπούν αποκλειστικά στην ενημέρωση των ενδιαφερομένων σχετικά με επιλογές εξοικονόμησης, χωρίς να αποτελούν πρόταση συναλλαγής με τους αναφερόμενους παρόχους και δεν έχουν χαρακτήρα σύστασης ή συμβουλής. Ο συντάκτης του άρθρου και οι διαχειριστές του παρόντος ιστοτόπου δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχετικές υπηρεσίες των αναφερόμενων παρόχων υπηρεσιών. Σε κάθε περίπτωση, συνιστούμε να ανατρέχετε στους επίσημους διαδικτυακούς τόπους των παρόχων των σχετικών υπηρεσιών, πριν πιθανόν προβείτε σε σχετικές συναλλαγές, διότι ενδέχεται να έχουν μεσολαβήσει αλλαγές τόσο στις αναφερόμενες υπηρεσίες/παροχές, όσο και στις σχετικές χρεώσεις. 

 

enlightenedΘέλεις πάντα να βρίσκεις την καλύτερη λύση σε ό,τι αφορά τα οικονομικά σου; Μπες τώρα στο www.money-market.gr και σύγκρινε προϊόντα του τραπεζικού κλάδου, βρες χρήσιμα εργαλεία και πολλά expert tips!

 

Επιτόκια Προθεσμιακών Καταθέσεων. Τι επιλογές έχω;