Αρχική / Οδηγός Χρηματοοικονομικών / Δάνεια / Εύκολα δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις & δάνειο για αγορά αυτοκινήτου

Εύκολα δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις & δάνειο για αγορά αυτοκινήτου

δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις και δάνειο για αγορά αυτοκινήτου

Χρειάζεσαι μια οικονομική ενίσχυση για να αγοράσεις αυτοκίνητο ή να καλύψεις άλλες ανάγκες του σπιτιού / της επιχείρησής σου; Η αναζήτηση για καταναλωτικά δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις είναι πολύ συχνό θέμα συζήτησης για όλους εμάς που έχουμε να καλύψουμε αυξημένα έξοδα.

Λοιπόν, τι πρέπει να κάνεις αν χρειάζεσαι μερικές χιλιάδες ευρώ σχετικά σύντομα και με όσο λιγότερη γραφειοκρατία γίνεται; Διάβασε τις συμβουλές που σου προτείνουμε για να κάνεις λίγο πιο εύκολα τα καταναλωτικά δάνεια (ή να βρεις άλλη λύση).

Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν ζητήσεις δάνειο;

Εύκολα δάνεια (με την έννοια ότι θα σου δώσουν χρήματα χωρίς έλεγχο και πάνω από τις δυνατότητές σου), πόσω μάλλον καταναλωτικά, δεν υπάρχουν.

Αν όμως μπορείς να πείσεις με τα εισοδηματικά και περιουσιακά σου στοιχεία ότι δεν χρειάζεσαι το δάνειο, τότε όλα γίνονται πιο εύκολα.

Πριν προχωρήσεις για να ζητήσεις καταναλωτικό δάνειο, σημείωσε ότι:

✅ Όλων των ειδών τα δάνεια χορηγούνται μόνο αν πληρούνται τα οικονομικά-περιουσιακά κριτήρια και όποιες άλλες προϋποθέσεις θέτει κάθε τράπεζα.

✅ Το πόσο «εύκολο» είναι ένα δάνειο σχετίζεται και με τις διαδικασίες.

Για παράδειγμα, ένα καταναλωτικό δάνειο για αγορά αυτοκινήτου έχει λιγότερες διαδικασίες και «ταλαιπωρία» σε σύγκριση με ένα στεγαστικό. Στη δεύτερη περίπτωση απαιτείται εκτίμηση από μηχανικό ή ένα επιχειρηματικό που θέλει business plan.

✅ Το δάνειο για αγορά αυτοκινήτου και οι μικροπιστώσεις είναι οι πιο εύκολες μορφές δανείου που θα βρεις εκεί έξω.

📌Διάβασε επίσης: Δάνειο σε 24 ώρες: Πώς θα το πάρεις;

Ποια είναι τα πιο εύκολα καταναλωτικά δάνεια;

Δύο παραδείγματα για εύκολα καταναλωτικά δάνεια (αλλά όχι εντελώς χωρίς εξασφαλίσεις) είναι:

#1 ΕΞΠΡΕΣ – Εθνική Τράπεζα

Με το δάνειο αυτό, μπορείς να πάρεις από 300 έως 2.000 ευρώ. Πάμε να δούμε συνοπτικά τη διαδικασία:

– Συμπληρώνεις τη σχετική αίτηση μέσω της υπηρεσίας internet banking «ibank» της Εθνικής.

– Δικαιούχοι του προγράμματος είναι φυσικά πρόσωπα με μόνιμη κατοικία και ατομικό εισόδημα που δηλώνεται στην Ελλάδα.

– Η διάρκεια του δανείου είναι έως 24 μήνες για ποσά κάτω των 1.000 ευρώ και έως 48 μήνες για ποσά από 1.000 έως 2.000 ευρώ.

– Η ιδιαιτερότητα του δανείου «ΕΞΠΡΕΣ» είναι ότι μπορείς να πάρεις καταναλωτικό δάνειο χωρίς εξασφαλίσεις και χωρίς να απαιτείται η κατάθεση δικαιολογητικών αγοράς ειδών ή υπηρεσιών.

#2 e-loan – ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

– Η αίτηση γίνεται αποκλειστικά online μέσω των υπηρεσιών web banking της τράπεζας και ολοκληρώνεται online, χωρίς επίσκεψη στην τράπεζα.

– Μέσω της υπηρεσίας winbank μπορείς να σχεδιάσεις το δάνειο που επιθυμείς, επιλέγοντας το ποσό, τη διάρκεια και τη δόση.

– Στη συνέχεια επιβεβαιώνεις τα στοιχεία σου, επισυνάπτεις τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και καταχωρείς την αίτηση.

– Η αίτηση αξιολογείται από την τράπεζα. Αν εγκριθεί, υπογράφεις τα συμβατικά έγγραφα με εγκεκριμένη ηλεκτρονική υπογραφή και τα χρήματα πιστώνονται στον λογαριασμό σου.

Πώς θα πάρω καταναλωτικό δάνειο για αγορά αυτοκινήτου;

ℹ️ Δάνειο από τη Eurobank

Η Eurobank σου δίνει τη δυνατότητα να αγοράσεις το αυτοκίνητο ή τη μηχανή που επιθυμείς επιλέγοντας σταθερό ή κυμαινόμενο επιτόκιο. Ενδεικτικά, για καινούργια αυτοκίνητα το επιτόκιο διαμορφώνεται στο 9,50%.

Για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα το επιτόκιο είναι στο 12% και για μοτοσυκλέτες στο 13,95%.

💡 Τι δόση θα πληρώνω;

Αν, για παράδειγμα, θέλεις δάνειο 10.000 ευρώ, το ονομαστικό επιτόκιο είναι 10% και επιλέξεις αποπληρωμή σε 60 μήνες τότε η δόση σου βγαίνει στα 215,43 ευρώ.

Μπορείς να αποπληρώνεις το δάνειο σε ισόποσες ή και ανισόποσες δόσεις κάθε 1, 2 ή 3 μήνες.

ℹ️ Δάνειο από την Εθνική

Η Εθνική χρεώνει επιτόκιο ανάλογα με τη συνεισφορά του δανειολήπτη. Πάμε να δούμε ένα παράδειγμα για να καταλάβεις τι δόση θα πληρώνεις:

💡 Τι δόση θα πληρώνω;

Για παράδειγμα, για ποσό δανείου 15.000 ευρώ και 40% προκαταβολή από σένα για την αγορά καινούριου αυτοκινήτου, το συνολικό επιτόκιο διαμορφώνεται σε 3,60%.

Θα πληρώνεις δηλαδή 273,37 ευρώ το μήνα για 5 χρόνια. Συγκριτικά, αν για το ίδιο ποσό η προκαταβολή που θα δώσεις είναι 20-30%, το επιτόκιο ανεβαίνει στο 4,55% και η δόση σου στα 279,70 ευρώ, πάλι για 5 χρόνια.

Γιατί είναι δύσκολο να πάρεις καταναλωτικό δάνειο χωρίς εξασφαλίσεις;

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης κρίσης που πέρασε η ελληνική οικονομία την περασμένη δεκαετία, τα κριτήρια χορήγησης δανείων έγινα πολύ πιο αυστηρά και οι τράπεζες έγιναν πολύ πιο διστακτικές στο να αναλάβουν το ρίσκο νέων ανοιγμάτων.

Για παράδειγμα, αν κάποιος ήθελε να πάρει καταναλωτικό δάνειο, έπρεπε να αποδείξει ότι δεν το χρειάζεται (σίγουρα ακούγεται περίεργο).

Τα καταναλωτικά δάνεια έτσι όπως τα ξέραμε σταμάτησαν να δίνονται, ενώ ακόμα και για στεγαστικό δάνειο οι τράπεζες ζητούσαν σημαντική συμμετοχή του δανειολήπτη.

Οι ανάγκες όμως της αγοράς είναι μεγάλες και τα «μικρά» δάνεια είναι αυτά που ενισχύουν τη ρευστότητα στο σύστημα και κινούν τα γρανάζια της πραγματικής οικονομίας, με την αγορά αυτοκινήτου να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Τι αλλάζει με τις μικροπιστώσεις;

Τον Ιούνιο του 2020 εγκρίθηκε το πλαίσιο χορήγησης μικροπιστώσεων. Μέσω των μικροπιστώσεων, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν ρευστότητα έως 25.000 ευρώ με απλές και γρήγορες διαδικασίες.

Είναι μία τάση που είναι ευρέως διαδεδομένη στο εξωτερικό και σίγουρα θα απλοποιήσει τον τρόπο που θα παίρνουμε δάνειο για μικρά ποσά.

Η εναλλακτική αυτή μορφή χρηματοδότησης δεν θα προσφέρεται μόνο από τις τράπεζες, αλλά και από άλλους οργανισμούς, όπως π.χ. εταιρείες πληρωμών και παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, οι οποίοι θα λάβουν τη σχετική άδεια.

ℹ️ Ποιοι θα είναι δικαιούχοι;

Δικαιούχοι των μικροπιστώσεων θα είναι πολύ μικρές επιχειρήσεις, ιδιώτες που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα ή πρόκειται να συστήσουν πολύ μικρή επιχείρηση, άτομα που θέλουν να εκπαιδευτούν ώστε να μπουν στην αγορά εργασίας ή προερχόμενα από ευάλωτες ομάδες.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσουμε να πάρεις δάνειο χωρίς εξασφαλίσεις. Σίγουρα, τα εύκολα καταναλωτικά δάνεια είναι πολύ λίγα και οι τράπεζες δεν κάνουν τη διαδικασία πιο εύκολη για κανέναν μας.

Αν θέλεις να συγκρίνεις καταναλωτικά δάνεια, εμείς είμαστε εδώ. Στο insurancemarket.gr συγκρίνεις εύκολα, γρήγορα και 100% online τα τραπεζικά προϊόντα που σε ενδιαφέρουν, από την άνεση του καναπέ σου!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...
δάνεια banner

Online σύγκριση δανείων σε 1′

Βρες το δάνειο που σου ταιριάζει, χωρίς να πας στην τράπεζα.