Αρχική / Οδηγός Χρηματοοικονομικών / Δάνεια / Προγράμματα επιβράβευσης των τραπεζών για συνεπείς δανειολήπτες

Προγράμματα επιβράβευσης των τραπεζών για συνεπείς δανειολήπτες

επιβράβευση για συνεπείς δανειολήπτες

Σε πλήρη ισχύ, παρά το ξέσπασμα της πανδημίας, παραμένουν τα προγράμματα επιβράβευσης των συνεπών δανειοληπτών, που είχαν ανακοινώσει πέρυσι οι τράπεζες.

Τα προγράμματα αυτά, που σχεδιάστηκαν προκειμένου να επικροτήσουν την κουλτούρα πληρωμών, αποκτούν νέα αναγκαιότητα και σημασία σήμερα, εν μέσω υγειονομικής κρίσης.

Προτεραιότητα δίνεται στους συνεπείς δανειολήπτες καθώς και σε αυτούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα γέφυρα

Πιο αναλυτικά, οι παροχές που προβλέπονται ανά Τράπεζα είναι:

Εθνική Τράπεζα

  • Πίστωση στους λογαριασμούς των «πράσινων» δανειοληπτών του ποσού που αντιστοιχεί στην επιβράβευση 5% επί των καταβληθέντων τόκων για το 2020.

Ισχύει για δανειολήπτες των οποίων η εκταμίευση του δανείου έγινε πριν από τουλάχιστον πέντε χρόνια και είναι ενήμεροι για το χρονικό αυτό διάστημα.

Τράπεζα Πειραιώς

  • Επιστροφή χρηματικού ποσού, που ισοδυναμεί με μείωση επιτοκίου του στεγαστικού δανείου κατά 0,10%. Το ποσό αποδίδεται στον καταθετικό λογαριασμό των δικαιούχων απολογιστικά τον Ιανουάριο κάθε έτους και αφορά στην προηγούμενη χρονιά.
  • Επιβράβευση με ένα yellow για κάθε ευρώ της μηνιαίας δόσης, το οποίο αποδίδεται σε μηνιαία βάση.
  • Προσφορά προνομιακού επισκευαστικού δανείου με το χαμηλότερο επιτόκιο της αγοράς – Euribor ενός μηνός πλέον περιθωρίου 1,50% -, για την ανακαίνιση κατοικίας, καθώς τα περισσότερα δάνεια δόθηκαν περίπου πριν από 10 με 15 χρόνια.

Το πρόγραμμα αφορά σε όσους έλαβαν στεγαστικό δάνειο έως την 31/12/2014 και την τελευταία πενταετία δεν εμφανίζουν καθυστερήσεις στην πληρωμή των οφειλών από πιστωτικά προϊόντα οποιουδήποτε είδους, που έχουν λάβει από την τράπεζα.

Eurobank

  • Δίνεται η δυνατότητα, στους «πράσινους» πελάτες, να παραλείψουν τη δόση Δεκεμβρίου του στεγαστικού τους δανείου κάθε χρόνο, μεταθέτοντας την αποπληρωμή στις επόμενες δόσεις, κατόπιν σχετικού αιτήματός τους στην τράπεζα.
  • Δίνεται έκπτωση έως 50% στο επιτόκιο αγορών της πιστωτικής τους κάρτας, εφόσον παραμένουν ενήμεροι στις δανειακές τους υποχρεώσεις. Η έκπτωση ισχύει, τόσο για υφιστάμενους, όσο και νέους κατόχους πιστωτικής κάρτας.

Δικαιούχοι για το πρόγραμμα επιβράβευσης είναι ενήμεροι, συνεπείς, δανειολήπτες, που έχουν στεγαστικό δάνειο για τουλάχιστον πέντε έτη.

Πρόγραμμα – γέφυρα: Προτεραιότητα στους συνεπείς

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως προτεραιότητα θα δοθεί στους δανειολήπτες, που, παρά τη 10ετή οικονομική κρίση, αλλά και την πρόσφατη πανδημία, παρέμειναν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, εκτιμώντας πως επτά στους 10 επιλέξιμους για την επιδότηση από το πρόγραμμα – γέφυρα θα είναι «πράσινοι».

Πηγή


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...
δάνεια banner

Online σύγκριση δανείων σε 1′

Βρες το δάνειο που σου ταιριάζει, χωρίς να πας στην τράπεζα.