Ποιο είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για διακοπές;

4.8/5 - (33 αξιολογήσεις)
4.8/5 - (33 αξιολογήσεις)

Γράφει ο Δημήτρης Γράτσος.

 

Το αυτοκίνητο αποτελεί την πιο ευέλικτη λύση για καλοκαιρινές διακοπές στην μετά Covid-19 εποχή και εμείς σας προτείνουμε το κατάλληλο.

 

Με τα ηλεκτρικά μοντέλα να βρίσκονται προ των πυλών και την πανδημία να επηρεάζει μεταξύ άλλων και την αγορά του αυτοκινήτου, οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες ενός νέου μοντέλου στρέφονται ήδη σε πιο «ασφαλείς» επιλογές, ειδικά όσο καραδοκούν ο κορωνοϊός με τα παρελκόμενα του.

 

Παράλληλα λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί, το επικρατέστερο σενάριο για φέτος το καλοκαίρι προβλέπει διακοπές με αυτοκίνητο. Οπότε όσοι δεν διαθέτουν αντίστοιχα ευρύχωρο όχημα, πιθανόν να δυσκολευτούν ή να καταφύγουν σε πιο δραστικές λύσεις όπως για παράδειγμα η ενοικίαση αυτοκινήτου ή ακόμη και η αγορά νέου, εφόσον το επιτρέπει ο οικογενειακός προϋπολογισμός. Και η επιλογή τους θα είναι μονόδρομος.

 

Προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι τα λεγόμενα «οικογενειακά αυτοκίνητα» αποτελούν διαχρονικά μια εγγυημένη επιλογή για απροβλημάτιστα ταξίδια και διακοπές, σε κάθε εποχή του χρόνου. Να σημειωθεί επίσης ότι κατά το παρελθόν ο χαρακτηρισμός «οικογενειακό» συνόδευε κυρίως αυτοκίνητα MPV, Sedan ή Station Wagon, λόγω της κορυφαίας άνεσης και πρακτικότητας που προσέφεραν και προσφέρουν ακόμη.

 

Ωστόσο αυτό δεν αποτελεί πλέον τον «χρυσό κανόνα», καθώς εκπρόσωποι της Crossover κατηγορίας διεκδικούν με αξιώσεις το μερίδιο που τους αναλογεί στα «οικογενειακά». Την ίδια στιγμή αρκετά μοντέλα από μικρότερες κατηγορίες έχουν αρχίσει να αποκτούν διαστάσεις και χώρους που ικανοποιούν ολιγομελείς και όχι μόνο οικογένειες, αυξάνοντας τον ανταγωνισμό στα ύψη.

 

Οπότε δημιουργείται το εύλογο ερώτημα «ποια κατηγορία οικογενειακού μου ταιριάζει;», στο οποίο θα προσπαθήσουμε να σας διαφωτίσουμε παρακάτω εν όψει και των καλοκαιρινών διακοπών.

 

1) MPV – (Multi Purpose Vehicle)

Για όποιον αναζητεί άπλετους χώρους και πρακτικότητα, χωρίς να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην σχεδίαση, τότε τα MPV αποτελούν την ιδανική επιλογή οικογενειακού αυτοκινήτου.

Μπορεί εμφανισιακά να μην ελκύουν ιδιαίτερα, όμως οι χώροι τους ικανοποιούν στον υπερθετικό βαθμό, λύνοντας τα χέρια οδηγού και επιβατών. Στο εσωτερικό τους πέρα από τη δεδομένη ευρυχωρία, κυριαρχεί η έξυπνη εργονομία, η πληθώρα αποθηκευτικών χώρων, ενώ ο αντίστοιχος χώρος αποσκευών καλύπτει κάθε προσδοκία, πραγματοποιώντας πορεία πρωταθλητισμού.

 

 

2) Sedan

Τα πλέον διαχρονικά ως «οικογενειακά», μπορεί να έχουν χάσει την απόλυτη δημοφιλία παρελθόντων χρόνων, όμως παραμένουν πάντα στο προσκήνιο και όχι άδικα.

Βασικά χαρακτηριστικά των Sedan, παραμένουν οι 4 πόρτες, η 5θέσια διάταξη του εσωτερικού τους και φυσικά ο ιδιαίτερα ευρύχωρος χώρος των αποσκευών που διαθέτουν, στοιχεία τα οποία ικανοποιούν στο έπακρο μια πολυμελή οικογένεια με τις αποσκευές της. Τα ίδια χαρακτηριστικά κυριαρχούν και στα Station Wagon, με ακόμη μεγαλύτερη πρακτικότητα και χώρους.

 

 

📌 Διάβασε επίσης: Θραύση κρυστάλλων: Ενημερώσου πριν επιλέξεις!

 

 

3) Crossover

Η κατηγορία, η οποία αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εγχώριο επίπεδο, βάζει δύσκολα στους υπόλοιπους εκπροσώπους των «οικογενειακών».

Τα Crossover ακροβατούν ανάμεσα σε 2 κόσμους (λίγο SUV λίγο Hatchback ανάλογα το μοντέλο) και ο εν λόγω διττός χαρακτήρας, τους δίνει σημαντικό πλεονέκτημα, ενώ δικαιολογεί την αυξημένη δημοφιλία τους. Συμπαγείς διαστάσεις, μικροί και οικονομικοί κινητήρες, 5θέσια ή και 7θέσια, 2κίνητα ή 4κίνητα, τα Crossover προσφέρουν στους υποψήφιους αγοραστές πληθώρα επιλογών.

 

 

Εν κατακλείδι

Η τελική επιλογή αυτοκινήτου ποτέ δεν είναι μια απλή υπόθεση, ωστόσο ο Covid-19 είχε και τα θετικά του, καθώς οι περισσότερες εταιρείες προσφέρουν πλέον σημαντικές υπηρεσίες για αγορά αυτοκινήτου online, απλοποιώντας την σχετική διαδικασία.

 

Οπότε σε ότι αφορά στην επιλογή του ιδανικού οικογενειακού μοντέλου για διακοπές και όχι μόνο, για όσους ενδιαφέρονται μόνο για τους χώρους η κατάλληλη επιλογή είναι τα MPV, για όσους θέλουν χώρους και εμφάνιση μαζί ένα Sedan ή Station Wagon θα τους ικανοποιήσει, ενώ όσοι αναζητούν πολύ-εργαλεία που καλύπτουν όλα τα παραπάνω σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό, τότε τα Crossover αποτελούν τη χρυσή τομή της αναζήτησης τους!

 

📌 Αν και εσύ θέλεις να συνδυάσεις την αξιοπιστία με οικονομικές προσφορές, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συγκρίνεις πριν αγοράσεις! Στο InsuranceMarket.gr βρίσκεις και συγκρίνεις δωρεάν και online έως 26 ασφαλιστικές, από όπου κι αν βρίσκεσαι!

Ποιο είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για διακοπές;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.